VISITORS:

petek, 6. maj 2011

Toplo vreme v Milanu in veliko pričakovanje na svoj tretji obisk Slovenije

Živijo folk!

Evo me doma... ne morem verjet, da pišem blog v Sloveniji!;-) Sploh ni isti feeling hehehehe... V nedeljo 1.5. sem letel v Milano in Mojco pustil samo v Dubaju zadnji dan...gostitelj pa tak! :-( Ampak kaj čem, če sem pa imel za tem letom planiran dopust. Dali so mi počitek na 3.5. in prosto na 4.5., tako da sem lahko že dan po Mojčinem odhodu spakiral kovčke in odpotoval na dopust v Slovenijo...spet po 20 dneh, ko sem bil nazadnje! ;-))) Mam počasi občutek, kot da nisem zaposlen v Dubaju, saj sem vsak mesec v Sloveniji hehehehehe...;-)

Skratka v nedeljo zjutraj sem imel let v Milano...let je bil zelo lahek, saj smo imeli malo letalo Boeing 777-200 z 8 vrati, nas pa je bilo toliko, kot če bi imeli 10 vrat, tako da smo bili zelo hitri pri strežbi! Kar naenkrat smo jih postregli in pospravili in bili potem do konca leta frej. Za pristanek sem prosil, če grem lahko v cockpit k pilotu in kopilotu, ker mi je noro videti od spredaj, kako letalo pristaja! Uuuuuuuu sem užival! Po pristanku smo se po 30 min vožnji pripeljali do predela Lotto Fiera , kjer se je nahajal naš hotel Melia. Hotelčič je bil perfect, v takem old fashion stilu in simpatičnimi sobicami. Moja je bila čisto na vrhu na podstrešju z veliko teraso, na katero sem zvlekel malo mizico s foteljem in se zleknil direktno na sonce, ki je pripekalo s kakšnimi 25 stopinjami direktno na mojo teraso. Skoraj uro sem se martinčkal na soncu in dremal, da sem se spočil od leta, kajti ob 16:30 sva bila japonko Reiko dogovorjena na recepciji, da se z metrojem zapeljeva do centra in si ga ogledala, saj sva bila oba v Milanu prvič, kjub temu, da se je na bližnjem ogroooomnem stadionu San Siro, ki sprejme več kot 85.000 navijačev, odvijala pomembna tekma za ligo prvakov: Milano - Bologna (ne me za besedo držat, ker nisem nek velik nogometni navdušenec).

Peljala sva se 8 postaj do postaje Duomo, kjer se nahaja znamenita gotska katedrala Duomo, ki jo je potrebno zaradi njene veličine vedno znova obnavljati. Katedrala Il Duomo di Milano je odigrala pomembno vlogo pri soustvarjanju katoliške tradicije in prispevala k izjemni glasbeni dediščini Cerkve ter postala eden od prepoznavnih spomenikov gotske arhitekture. Gradili so jo od 14. do 19. stoletja, dejansko pa obnavljanje te stvaritve, ki je ena največjih evropskih cerkva in lahko sprejme 40 tisoč ljudi, zahteva nova in nova zahtevna dela, ki jim ni videti konca. Z Reiko sva imela pred katedralo pravi foto shooting, ker je katedrala zares VELIČASTNA!!!! Nato sva stopila še v notranjost in bila presenečena nad njeno veličino tudi znotraj! Ogromna je!!!!

Nato sva se po glavni ulici Via Dante, kjer sva se na kratko ustavila za košček pice, sprehodila do gradu Sforzesco, kjer je vse odmevalo v ritmu house glasbe, ki je prihajala iz ogromnih wooferjev, ki so bili nameščeni v zadnjih delih 2 avtomobilov sredi ulice...veliko ljudi se je zbralo okoli, zato sva šla pofirbcat tudi midva! Glasna house glasba je privabilo veliko število navdušencev in firbcev, midva pa sva se najprej odpravila na raziskovanje gradu. Stopila v notranjost na dvorišče, ki so ga krasile lepo negovane zelenice, ki so kar vabile, da se zlekneva in si malo oddahneva od napornega raziskovanja mesta! ;-)))) Grad je danes kot galerija, ki odpira vrata vsem, ki želijo pokukati v svet renesančnih mojstrov Michelangela, da Vincija in drugih velikih umetnikov. Ker se je grad počasi zapiral, sva morala tudi midva iz najine zelenice in spočita sva se odpravila na house cestni "žur", ki je še vedno potekal pred gradom! ;-))) Muzika nama je bila tako všeč, da so naju kmalu začele srbeti pete in kaj hitro sva se pozibavala v house in techno ritmih z ostalimi navdušenci! Pred gradom je bil tudi ogromen vodnjak s fontano, od koder je bil odličen razgled na dogajanje pred gradom. Na koncu sva bila midva glavne atrakcije za turiste, ki so kar naju slikali, medtem ko sva plesala, plesala in plesala, dokler nisva omagala in se počasi z metrojem odpravila nazaj v hotel.

Vreme je bilo tisti dan res fenomenalno, tako da mi bo layover v Milanu ostal v zares lepem spominu. Upam, da se še kdaj vrnem, saj verjamem, da je v mestu in njeni okolici še ogromno znamenitosti vrednih ogleda. Naredil sem tudi nekaj fotografij, da si boste lažje predstavljali, kako je vse skupaj izgledalo ;-))))

z Reiko na metro postaji
veličastna gotska katedrala Il Duomo



na trgu pred katedralo
veličastna notranjost katedrale

ogromen poslikave
glavna ladja gotske katedrale Il Duomo



spomenik pred katedralo
milanski tramvaj

Via Dante,kjer sva si privoščila malico
slovenska zastava sredi ulice

Via Dante polna zastav
Reiko na poti proti gradu


izgubljen in lačen sredi ulice
spomenik pred gradom


grad Sforzesco
vhod na dvorišče gradu

zeleno je tudi okoli gradu
zelenica na grajskem dvorišču

kolk je fajn sonček sijal
martinčkanje na toplem soncu



c'mon, c'mon, c'mon
tuc tuc tuc

Andrej je lahko superman
žur sredi ulice


"no photos please";-))















No takole je minil moj layover v Milanu, sedaj pa zmrrrrrrzujem v mrrrrrrzli Sloveniji, medtem ko imamo v Dubaju že 38 stopinj!!!!!!! Zdej pa čakam, da me kdo pokliče in me povabi na kavo ali pa kosilo, ampak prosim v ogrevanem prostoru hehehehehehe!!!

Lepo se imejte in upam, da se weedmo med mojim dopustom!

Ciaooooooooooooooo :-*

Andrej

2 komentarja:

  1. Živjo, neboš vrjev, včeraj sem dobila tvoj mesič. In to tisti ko si letel čez Slovenijo in smo bili jaz in tvoja dva na Plešičevi.Naj te spomnim, ko sem ti poslala mesič zakaj ni pozdravov za mene. Tehnologija ni kaj.A si mi mogoče poslav še kakšnega? Oprosti ker ni odgovora, mogoče bo enkrat. Sicer pa smo vsi dobro. Kot mojo pričo pa naj te spomnim, da imaš danes 10 obletnico. Kdaj greva na pijačo? Pozdrav sestrična Mojca

    OdgovoriIzbriši
  2. Jah kaj češ, tehnologija včasih tudi zataji...no samo da si dobila SMS, da ne boš mislila, da sem čisto pozabil nate! Pa seveda čestitke za obletnico!!!!! ;-)) Se kmalu vidimo!
    Lp, Andrej

    OdgovoriIzbriši

Vesel bom vsakega komentarja. Lahko mi zastavite tudi vprašanje.
Odgovoril bom v najkrajšem možnem času. Lp, Andrej