VISITORS:

petek, 10. maj 2013

Bonusa že drugo leto zapored ni...

As-salamu alaykum,

no pa je končno prišla težko pričakovana novica o bonusu za preteklo finančno leto. Žal je že drugo leto zapored naš predsednik letalske družbe Emirates Airlines, njegova visokost Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum javno objavil finančne rezultate in nam kljub 3,1 biliona dirhamov profita, že drugo leto zapored ni namenil niti dirhama bonusa. Vsako leto se namreč profit deli med zaposlene in tako je pred 2 letoma vsak prejel dodatne 3 plače bonusa (ala 13 plača), sedaj pa že drugo leto zapored ničesar! :-(((

Vendar o kakšni krizi ni ne duha ne sluha, saj smo v preteklem finančnem letu prejeli kar 34 novih letal in začeli leteti na 10 novih destinacij (Vietnam, Barcelona, Lizbona, Erbil v Iraku, Washington, Adelaide, Lyon, Phuket, Varšava, Alžir). Upam, da bo naslednje leto kaj bolje glede bonusa, slabše že ne more biti! ;-)))


V torek sem malo pred polnočjo priletel v Dubaj in že opravil dva leta in sicer najprej Bagdad že v sredo ob 8h zjutraj in včeraj še Bombay. Na letu v Bagdad sem se javil, da bi pomagal v ekonomskem razredu, da malce osvežim spomin, saj bom kot SFS delal tako v ekonomskem razredu, kot tudi v biznisu. Poleg tega pa v biznisu nismo imeli polno, tako da je purser pomagal v biznisu, jaz pa v ekonomiju. Na letu smo imeli ogromno ameriških vojakov, ki delajo v Iraku in vsakič, ko sem jih kaj vprašal med strežbo, so mi jasno in glasno rekli "YES SIR" oz. "NO SIR" hehehehe!!!!

No na letu v Bombay smo imeli pa polno kabino v biznisu, tako da nisem imel niti minute, da bi šel v economy. Ko smo prispeli v Bombay si nisem niti predstavljal, kako bom preživel let nazaj, saj sem komaj živel...prav zaslužili bi si layover v Bombayu po tako napornem letu. Pa žal ni bilo tako...po 2 urah smo se že leteli nazaj v Dubaj. Hvala bogu smo imeli med potniki ogromno Evropejcev (Italijani, Nemci) in vsi so hoteli le spati! ;-)))) Tako da sem presenetljivo lahko preživel let nazaj v Dubaj, danes pa že cel dan zabušavam v postelji pred TV-jem! Včasih pač paše cel dan poležavati in dati možgane na off! ;-)))

Jutri pa proti Benetkam. Sigurno bom imel na letu zopet ogromno Slovencev. Če bi kdo rad prišel na sobotni obisk v Benetke (lahko tudi prespi v moji sobi) je vljudno vabljen! ;-) Bom vsakega zelo vesel!;-) Glede na to, da sem pred parimi dnevi prišel iz Slovenije, se tokrat ne bom zapeljal domov, se bom pa sigurno odpravil na sprehod po centru Benetk vse do Markovega trga ter do mosta vzdihljajev! ;-) Javite mi, če bi kdo res prišel v Benetke.

Pridni bod'te in se čujemo kmalu!

Andrej

1 komentar:

  1. Prisežem, da bi rišla vzdihovat s tabo na most, če bi bilo kaj več denarja v tošlnu... :)

    OdgovoriIzbriši

Vesel bom vsakega komentarja. Lahko mi zastavite tudi vprašanje.
Odgovoril bom v najkrajšem možnem času. Lp, Andrej