VISITORS:

sobota, 5. februar 2011

Obisk Mushrif parka

Živjo živjo!

Včeraj sem imela prosti dan in z Andrejo sva se ga odločila preživeti v naraviii!!! ;-) Ja ne boste verjel, ni sam puščava vse naokoli, ampak je moč najti tudi nekaj oaze, pa ni fata morgana, mam spodaj dokazni material!

Mushrif Park leži ob puščavi, približno 12 km od letališča. Kljub temu, da se je razvil za potrebe enodnevnih obiskovalcev, vsebuje obsežen cestni sistem in razne objekte namenjene za preživljanje prostega časa. Park se razteza na 124 hektarjih in se ponaša s številnimi dejavnostmi, vključno z bazeni, vodnjaki in jezeri, otroškimi igrišči, panoramskim vlakcem, jahanjem kamel in ponijev. Posebnost je Mednarodni prostor v parku, kjer se nahajajo miniaturne tipične hiše iz različnih držav (med njimi seveda še vedno ni tipične kraške hišice ali pa našega svetovno znanega toplarja - dvojnega kozolca). ;-)))

Mushrif Park je dober primer za optimalno izrabo naravnih elementov v javnih parkih. Pred ustanovitvijo parka je bilo območje posejano s polno drevesi, starimi več kot 50 let, ki so segali 15 metrov visoko. Poleg tega je v parku suho podnebje in se nahaja v bližini centra mesta. Daleč od hrupa mesta, je park privabil številne ljubitelje piknikov, ki uživajo v naravnih lepotah. Zato se je vlada leta 1974 odločila, da izkoristijo te naravne danosti in zgradijo park, ki nosi enako ime, kot regija...Mushrif.

Najprej sem na internetni strani javenega prevoza naredil raziskavo, kako priti tja z javnim avtobusom in ker Andreja še ni imela karte (ala Urbana), sva se morala najprej z našim crew avtobusom odpeljati do sedeža, kjer je metro postaja in se da kupiti karto. Stane 20 dirhamov (cca. 4 EUR) in že vsebuje 14 dirhamov kredita. (ena vožnja pa stane cca. 2 dirhama = 50 centov v evrih).

Avtobus nama je ustavil ob parku bogu izza nogu tam nekje sredi puščave in sva morala prehoditi še kake 2 km da sva prišla do vhoda v park. Tukaj se res splača imeti avto in komaj čakam, da grem delat izpit za avto...;-))) Jap, tukaj mi ne priznajo slo izpita, zato moram narediti vsaj 8 ur vožnje in izpit pred komisijo in seveda plačati cca. 400 EUR! ;-)))

Park je res simpatičen in ker sva bila ravno v petek (to je za njih prvi dan vikenda) je bilo polno družin z otroci. V parku se nahaja kot nekakšen zabaviščni park za otroke in Andreja si je kot en veeeelik otrok zaželela vožnje z vrtiljakom v obliki majhnih kamel in spusta po velikanskem toboganu, kjer se spustiš s pomočjo dekce...jaz pa sem spodaj s fotoaparatom lovil najprimernejši trenutek... Andreja in polno otrok okoli hehheeheheheheh! Vsi so naju malo čudno gledali, ampak midva sva uživala in se nasmejala! ;-))) Po kamelah in toboganu sva se odpravila na panoramski vlakec, ki naju je popeljal okoli parka. Naslednjič sva se dogovorila, da s seboj prineseva piknik košarico! ;-)) Ljudje so imeli piknike na zelenicah, igrali nogomet, se igrali družabne igre in izgledalo je, da se do konca zabavajo. Res jih je bilo zanimivo opazovati pri preživljanju prostega časa.

Dan je minil kot bi mignil in prijetno utrujena sva se vrnila domov, kjer sem skuhal večerjo. Pridružila se nama je tudi Ann (se jo spomnite od novoletne zabave?) in nato smo pogledali še en film, med katerim pa sva midva z Ann globoko zadrnjohala!;-) In potem imam najraje, ko pridem v sobo in ne morem zaspat. Matr res si bom kupu big screen v sobi, da ga bom lahko gledal in lažje zaspal! Očitno zaspim le ob TV-ju, tako kot dojenčki ob uspavanki! ;-))))

Spodaj vam pošiljam še nekaj utrinkov iz Mushrif parka, kamor se bom zagotovo še vrnil:

zelenica je bila kot na kakšnem golf igrišču => lepo zelena in negovana


eden izmed vrtiljakov, kjer se Andreja ni vozila;-)/// zeleno ki te ljubim zeleno...


ob čakanju na vlakec hehehehe ///// parček na panoramskem vlakcu po parku


ob izhodu iz parka sva še malo pozirala //// dokaz da se park nahaja sredi puščave

s crew busom do najinega bloka Razooki ///shopping za večerjo & velikanski jajčevec
Se beremo kmalu!
Uživajte! :-*
Andrej

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vsakega komentarja. Lahko mi zastavite tudi vprašanje.
Odgovoril bom v najkrajšem možnem času. Lp, Andrej