VISITORS:

nedelja, 14. november 2010

Cape Town je čist hud!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-))))))

Ž.I.V.I.J.O!!!! :-)

Evo me nazaj iz Južnoafriške republike! Tokrat brez slovencev na letalu, ampak let je bil vseeno prijeten! Odhod smo imeli ob 8:50 zjutraj, tako da sem se celo nekaj naspal pred odhodom, na letu smo imeli pa še uro in 15 min pavze v CRC (Crew Rest Compartment oz v spalnici za stevarde)! ;-)) Nad kabino, kjer se vi drenjate na sedežih, imamo mi 12 postelj, vsaka ima televizor, kjer se lahko raztegnemo, spočijemo ali pa ogledamo kak film! ;-))) Če je turbulenca in malo zaziba, zaspim v eni minuti! ;-)))) V Cape Town smo prileteli ob 17h po lokalnem času (2 uri nazaj so v primerjavi z Dubajem). V recepciji nas je že čakala dobrodošlica (welcome drink in sendvički) ter dnevnica (56 EUR) in ponudba izletov za naslednji dan. Po tehtnem premisleku se nas je 5 odločilo, da se odpravimo na poldnevni izlet do Cape Pointa oziroma najskrajnejše jugo-zahodne točke Afrike. Časa za celodnevni izlet žal nismo imeli, saj je bil zbor v recepciji in odhod proti letališču planiran ob 16h. Po namestitvi v sobah in tuširanju smo se dobili v recepciji in se odpravili v center Cape Towna z brezplačnim hotelskim avtobusom. Ob obali se nahaja ogromen Shopping Mall Victoria Warf z nešteto restavracijami in trgovinami. S srbkinjo Jeleno sva najprej mal zabluzila ob obali, da sva naredila nekaj fotk, tako da sva izgubila ostale punce in kopilota, ampak smo se kasneje čisto po naključju našli v isti restavraciji, kjer smo si privoščili zeloooo dobrooo večerjo! ;-)))) Jaz sem jedel juho iz morskih sadežev, školjk, rakcev, nato pa še kalamare! Komi sem dihal na koncu! ;-)))

Odhod na izlet smo imeli ob 8h zjutraj, tako da smo se lahko celo še naspali! Zjutraj je izgledalo grozno vreme, saj je rosilo in bilo je zeloooo oblačno! Poleg mene in Jelene so šle še 3 punce na izlet tako, da nas je bilo vse skupaj 5 + še nek gospod, ki se nam je pridružil v kombiju.

Najprej smo se vstavili v pristanišču Hout Bay, kjer smo se vkrcali na ladjico in se odpeljali do otočka tjulnjev, kjer smo jih čisto blizu opazovali, kako lenarijo na skalah in se mečejo v morje!;-)) Ali ste vedeli, da:
- obstaja 35 vrst tjulnjev na svetu,
- mladiči so prvih 6 mesecev odvisni samo od mleka,
- zelo hitro zrastejo in začnejo plavati pri 6 tednih,
- pri 7 mesecih lahko preživijo čisto sami 2-3 dni na morju in lahko preplavajo dolge razdalje,
- dokazano je, da so mladiči pri 8 mesecih preplavali od Cape Towna do Namibije (1600km)
- tjulni iz Cape Towna se potopijo tudi do 36 m (ne morejo dihati pod vodo)
- jejo ribe, rakce, lignje,...
- kar dobro slišijo, vendar imajo najboljši sluh pod vodo,
- oči imajo prilagojene tako, da vidijo tako pod vodo, kot na kopnem (jst bi tud to!!!)
- imajo stalno telesno temperaturo cca. 38,5 stopinj,
- samci tehtajo do 350 kg, samice pa do 113 kg

Po zelo zibajoči plovbi (vreme je bilo še vedno zelooo oblačno) smo se vrnili nazaj v pristanišče in se mimo farme nojev odpeljali do rta dobrega upanja (Cape of Good Hope), kjer se je odprlo nebo in posijalo sonce!!!! ;-))) Kot naročeno! Spodaj lahko pogledate fotke!!! Super so! ;-)))

Najprej smo se ustavili na Rtu dobrega upanja za fotografiranje, potem pa nadaljevali na drugo stran in se z vzpenjačo povzpeli do svetilnika, kjer so smerokazi in oddaljenost večjih svetovnih mest od te točke. Rio je oddaljen "samo" 6.055 km, New York 12.541 km, Sydney 11.642 km ostale si pa lahko sami pogledate na fotografijah! ;-)

Na poti nazaj smo se ustavili še na plaži Boulder, kjer smo lahko v živo opazovali pingvinčke na plaži in se jim lahko celo približali na nekaj centimetrov...vajeni so ljudi, tako da so se samo nastavljali fotografskim objektivom...nekaj so se med seboj sicer kregali, ampak na nas niso bili hudi, ko smo se slikali z njimi. Prou face so bli...men je ena (al pa en) prou zapozirala....poglej fotko spodaj! Po obisku plaže Boulder smo se pa počasi že morali vrniti v hotel in se pripraviti za odhod proti letališču.

Spodaj vam pošiljam nekaj nepozabnih utrinkov in upam, da vas bodo navdušili, da boste tudi vi enkrat obiskali Južno Afriko. Med vožnjo ob obali smo celo videli kita v morju (rep od kita no), in to niti ne tako daleč od obale! Noroooooooooooooo!!!!! ;-)))))

Ampak, da ne pozabim - ponoči je zelo nevarno... menda te najprej ubijejo, potem pa oropajo, tako da nočnega življenja nismo preveč raziskovali, saj smo se hoteli v enem kosu vrniti nazaj v Dubaj! ;-))) Stopnja kriminala je izredno visoka!!!!!! Pa tudi plavanje v morju ne priporočam, saj je beli morski pes dolžine cca 7m. v začetku leta pojedel dva plavalca!!!! Aaaaaaaaaaaaaa...imajo na vseh plažah zgoraj na hribu opazovalce z daljnogledom in ko opazijo morskega psa, takoj zamenjajo barvo zastave na plaži in prepovejo vstop v morje...kaj pa če si glih takrat v kravlu tko ene 200m od plaže?!?!? Aaaaaaaaaaaaaaaa....raje ne bi hvala!!!!

Še nekaj utrinkov in se slišimo, ko se vrnem iz Bangkoka...jap Perth so mi vzeli in so mi dali Bangkok namesto Pertha...bom šel pa na masažo, a je problem?!?! ;-))))

Uživajte max in kej napište!

Papa :-*

Andrej

Waterfront Victora Warf - shopping ob obali /// sončni zahod
večerja s puncami in kopilotom //// juha je bila zakoooooooon!!!!!!

afterparty na hodniku hotela po večerji!!! /// na izletu z Jeleno
Na čolnu do otoka tjulnjev /// vreme je bilo še vedno oblačno

Uživači!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lenobe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaz in brazilka Ana ///// najlepši trio - Srbija, Kitajska & Slovenia

eno lenobo smo opazili tud v pristanišču! ;-)))) /// ekipa popotnikov

čist hud razgled !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! //// plažaaaaaa z morskimi psi! ;-))
Nojiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na skrajni jugozahodni točki Afrike!!!! Noroooooooo!!!!!! ;-)))))
V zraku je bilo čutiti upanje in tudi vse želje se mi bodo uresničile! ;-))
z vzpenjačo Flying Dutchman na vrh hriba, kjer se nahaja svetilnik!
Čist hud razgled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Baboonov (opic) pa nismo vidl, čeprav so nas tok opozarjal, da so nevarni
na vrhu nebotičnika... pardon svetilnika s smerokazi in daljavami!

Jelena in jaz - najlepši par!!!! //// trio adijo - poglej faco od Ane!! ;-))))
Pingvinčkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jst sem se z enim čist zagovoru...sva debato udarla, kakšen je kej life! ;-)))


Pogled iz kombija na poti proti hotelu..../// priprave na vkrcanje na letališču

1 komentar:

  1. Masaža problem?
    Nema zime za eskime... ali, ni pence za slovence...

    Krasno!

    OdgovoriIzbriši

Vesel bom vsakega komentarja. Lahko mi zastavite tudi vprašanje.
Odgovoril bom v najkrajšem možnem času. Lp, Andrej