VISITORS:

nedelja, 8. april 2012

Vesele velikonočne praznike


Vsem želim vesele velikonočne praznike in veliiiiiiik pirhov!!!!!! Jaz sem ponoči priletel iz Benetk, kjer sem imel pravo popotovanje od Benetk do Slovenije in nazaj.

Ker so bili prazniki pred vrati, sem seveda želel obiskati družino in se udeležiti družinskega velikonočnega kosila, zato sem si rezerviral avto na beneškem letališču. Drugi let v business class-u je minil brez večjih zapletov, saj smo imeli le 16 potnikov. Na mojem prvem letu na Maldive je bilo pa noro, saj je bil let poln in sem bil še čisto zmešan! ;-))) Ampak smo preživeli in sedaj gre vedno lažje.

Skratka v petek sem letel v Benetke in v business classu sem imel celo Slovenca dr. Papugo, specialista za akupunkturo in tradicionalno kitajsko medicino iz Komende. To sva ugotovila šele proti koncu leta, ko me je firbec matral in sem ga kar direktno vprašal, od kod je! ;-))) Oba prjetno presenečena sva se zaklepetala in ponudil sem mu prevoz do Ljubljane z mojim rent-a-carjem, ki sem ga imel rezerviranega na letališču. On je sicer imel rezervacijo z GoOpti (kombi prevozi do vseh večjih letališč po Evropi), vendar bi moral čakati še 2 uri na letališču.

Tako sva odšla ob prihodu do mojega rent a car-a, vendar na najino veliko začudenje avta nisem mogel dvigniti, saj mi je zaposlena razložila, da njihovi avtomobili niso zavarovani v Sloveniji. Halooooooooo, a je to sploh mogoče?!?!? Agencija se je imenovala Auto Europa, pa brez zavarovanja za sosednje države, ki so prav tako članice Evropske Unije?!?!? Ne razumem.... in tako sva z gospodom Papugo ostala brez rent a car-a, zato je poklical GoOpti, kjer je imel rezervacijo za prevoz in vprašal, če imajo še kak prosti sedež za mene! ;-))) K sreči so imeli še zadnji prosti sedež in za last minute ceno 25 EUR sem se peljal do Ljubljane. Še pred tem je bil voznik Primož tako prijazen, da me je peljal do našega hotela v Benetkah, kjer sem dvignil svojo dnevnico, saj je nisem hotel pustiti tam da propade. Med potjo sem ga vprašal če ve, kako je za naslednji dan s prevozom v Benetke in obljubil mi je, da mi pošlje SMS naslednji dan, ko bo preveril v pisarni. Res je držal besedo in mi sporočil, da naslednji dan odpelje kombi proti Benetkam iz glavne železniške postaje v Ljubljani ob 15h in sicer zopet za last minute ceno 25 EUR. Po premisleku sem se raje odločil za GoOpti prevoz, kot pa da bi me starša vozila v Benetke in plačevala za bencin (cca. 50 EUR) pa še za cestnino v Italiji (cca. 18 EUR). Tako sem prispel v Benetke že ob 18h, tako da sem šoferja lepo prosil če me zapelje do hotela, kjer sem se pripravil na let. Zbor v recepciji smo imeli namreč ob 20h, tako sem imel še 2 uri časa, da sem se malo spočil pred letom.

Na koncu koncev se je vse lepo izšlo....obiskal sem družino in nekatere prijatelje, kjub težavam z rent-a-carjem. Hvala tudi g. Papugi, ki mi je pomagal, da sem se tudi sam z GoOptijem peljal do Ljubljane, čeprav sem mu skušal sam naprej pomagati in peljati z rent-a-carjem do Ljubljane.

Nauk te zgodbe je: Vedno pomagaj sočloveku, saj nikoli ne veš, kdaj boš sam potreboval pomoč!

V Dubaj sem prinesel potice za 3 mesece, pa šunko in 4 pirhe. In na prihodu na letališče sem doživel še eno šok. Pozabil sem namreč, da jajca ne smeš prinesti v Dubaj, mami mi je pa seveda dala nekaj pirhov za velikonočni zajtrk. Pri skeniranju kovčka me je gospa za monitorjem takoj vprašala, če imam jajca v kovčku in takoj sem moral dati 2 pirha v uničenje, ostala dva ki sta bila dobro skrita v kovčku, pa sta končala v mojem hladilniku! ;-)))))

Še enkrat vam želim vesele velikonočne praznike in polno mizo dobrot! Kasneje pa prijetno preživljanje prostega časa v telovadnici hahahahahaha! ;-)))

Papa
Andrej

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vesel bom vsakega komentarja. Lahko mi zastavite tudi vprašanje.
Odgovoril bom v najkrajšem možnem času. Lp, Andrej