VISITORS:

petek, 8. oktober 2010

Nekje na sredi popotovanja iz Dubaja v Avstralijo...:-))

Ojla folk!

Lep pozdrav iz Sydneya! Ne morem verjet da sem tukaj!!!! Vceraj smo imeli cel dan prost dan in z brazilko in tajko smo se odpravili v zivalski vrt!!!! Fuuuuul fajn smo se mel...ob 11:45 smo se vkrcali na trajekt in po 12 min smo prispeli v zivalski vrt Taronga. Taronga Zoo je eden izmed najvecjih avstralskih živalskih vrtov, ki vsebuje najboljšo zbirko Avstralskih živali in raznoliko zbirko eksotičnih vrst. Nahaja se na hribu ob obali, na eni izmed najlepših razglednih točk Sydneyskega zaliva s pogledom na Sydney Cove, Harbour Bridge in Opera House.

Videli smo res vse vrste zivali, od koale, tjulnov, levov, medvedov, zal pa nismo nasli kengurujev!!! :-( Andreja mi je rekla, da me lahko kateri izmed njih brcne, zato je se bolje, da jih nismo nasli, a ne Andreja?!?!:-)) Sem se pa slikal z enim v Darling Harbourju. Nekaj najboljsih fotografij bom objavil, ko se vrnem v Dubaj, ker tukaj nimam kabla, da bi slike prenesel na racunalnik. Naredil sem pa okoli 300 fotk!!!! :-)) Trenutno uporabljam hotelski racunalnik. Nastanjeni smo v samem centru Sydneya, v zelo dobrem hotelu Sofitel, ki se nahaja le 5 min od znamenite operne hise. Danes dopoldne sva se z brazilko odpravila se na zadnje raziskovanje Darling Harbourja, popoldan pa imamo ze zbor in odhod proti letaliscu ter let nazaj proti Bangkoku, kjer bomo preziveli se eno noc.

Na poti sem smo ravno tako eno noc preziveli v Bangkoku, kjer smo si vsi zvecer privoscili foot massage za 5 EUR!!!!!! Jaz sem prosil, ce mi zmasira se hrbet, ampak sem mislil, da ne bo tako bolelo...:-))) Komolc mi je porivala direkt v najbolj bolece tocke in ko sem rekel AUUUUUA, je rekla gooood pain gooood....sem mislil, da bi jo kr usekal! :-))))) Ko smo prisli iz Health Land-a (tako se namrec imenuje masazni salon) je dezevalo kot iz skafa. Najprej smo se pes odpravili proti hotelu, kjer smo si v blizini hotela hoteli privoscito vecerjo, ampak ker je vedno bolj dezevalo, smo si sredi ulice najeli adrenalinski TUK TUK, ki nas je odpeljal do ene izmed restavracij. Pet komadov se nas je zbasalo v en tuk tuk in malo je manjkalo, da me niso na enem izmed ovinkov izgubili! :-)) Ostali ta pametni so vzeli taxi! In na koncu smo se vsi srecali v isti restavraciji po nakljucju, saj nismo vedeli, kam so se odpeljali tisti s taksijem. Po vecerji (ki je malo zaudarjala, vsaj moji in od Marca rakci so imeli zelo cuden vonj, ampak so bili dobri) smo se odpravili nazaj v hotel. Italijan Marco me je povabil, ce grem z njim v rdeco cetrt, ampak sem bil koma, tako da sem sel direkt v posteljo. Naslednje jutro sem se sam s Sky Train-om odpravil v shopping Center MBK, kjer sem mislil, da bom kupil kaj poceni, ampak niti ni bilo tako, kot sem pricakoval. Na koncu sem kupil eno kravato za 5 EUR iz ciste svile, ki je na Tajskem zelo poceni in lece, ki so bile se enkrat ceneje kot pri nas v Dubaju in to ista firma, upam, da tudi ista kvaliteta.

Nato je sledil zbor v recepciji hotela Holiday Inn, ki ima ravno tako idealno pozcijo za raziskovanje Bangkoka in odhod proti letaliscu in let proti Sydneyu...ostalo pa ze veste.
Na obeh lokacijah smo ob check inu v hotel dobili tudi kuverto z dnevnicami in za 3 noci samo v Sydney-u smo prejeli vec kot 300 avstralskih dolarjev (cca 250 EUR), kar niti ni tako slabo. Ce ne zapravljas toliko po trgovinah, lahko kar nekaj prisparas od teh dnevnic.

Sedaj grem v sobo malo pocivat, ob 17:45 pa zopet na letalisce in cca. 8,5 ur let proti Bangkoku. Bo kar naporno, ampak se ze veselim. Let v Avstralijo je bil zelo prijeten. Pogovarjal sem se z dvema nemcema, pa z grki (ki so po nesreci polili pomarancni sok po celem mojem hrbtu), pa s 4 prijetnimi starejsimi avstralci, ki so me najprej imeli za francoza (niso bili edini v Avstraliji, ki so me imeli za francoza?!?!?! Why????) in ena izmed njih je bivsa stevardesa iz avstralske letalske druzbe Quantas. Ni mogla verjeti, da sem na svojem prvem daljsem letu! Ko so se izkrcavali, so se mi vsi ful zahvaljevali, da je bil let odlicen in to je prav fajn slisati! :-))))

Ok dost zaenkrat, me ze prsti bolijo od tipkanja. Lepo se imejte in piste, kaj se kej dogaja na soncni strani Alp. Tukaj v Avstraliji je okol 20 stopinj in zvecer se kar shladi, jaz pametnjakovic, sem pa s seboj vzel samo en pulover...bom vedel za drugic, da preverim vremensko napoved, predno se kam odpravim...

Pa pa :-*

Andrej

3 komentarji:

  1. IIiiiii, veseli me, da tudi z dobro opravljenim delom širiš lepo besedo o Sloveniji... čeprav me tisto za francoza mace čudi... ampak OK, kako gre že una z malarjem? :o)))

    OdgovoriIzbriši
  2. luuškan! Andrej, ti želim veliko norih doživetij in nič zelooo stresnega! Glede na to, da sem sedaj frej, se tudi jaz razgledujem po kakšem avanturističnem potovanju nekje daleč...>Sejšeli so kar v redu destinacija...ali pa Kostarika!

    lp Mojčina mami Meta

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvaaaaalaaaaaa! Ja na Sejšele tud mi letimo, tko da se bom tudi jaz tja odpravil po 4 mesecih letenja, ko dobim 90% popust na letalske karte! ;-)))) Kooooomaj čakam! Iz letališča oz iz letala so zgledali zeloooo zeleni in lepi!
    Še kaj se oglasite!

    Lp, Andrej

    OdgovoriIzbriši

Vesel bom vsakega komentarja. Lahko mi zastavite tudi vprašanje.
Odgovoril bom v najkrajšem možnem času. Lp, Andrej